A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Választás Kolumbia-Alsón

2013.05.27. 17:36 | szempontpuska | 42 komment

Címkék: választás demokrácia

Hát ez a nap is eljött végre! El Caudillo az íróasztalánál ült, és elégedetten szemlélhette élete nagy művét. Visszaadta népének az önbecsülését, az önállóságát. A büszkeségét. Neki kellett megtanítania rá, hogyan kell felemelt fejjel járni saját hazájában. Ezzel beleírta magát Kolumbia-Alsó történelmébe.

Mióta véletlenül fültanúja volt Teresa és Esperanza konyhai beszélgetésének, hogy az ő nevére akarják átkeresztelni a Centro de Tratamiento de Aguas Residualest, nyugalmasabb perceiben elmerengett azon, vajon hány utcát, közteret fog majd elnevezni róla a hálás utókor.

Milyen lesz a majdani szobor, amit állítanak neki? — mélázott, kezét egy nyitott lexikonon pihentetve. Ritkák voltak életében az ilyen pillanatok. Amikor egy-egy percre átadhatta magát a nyugalomnak. Ifjúkorában arról ábrándozott, hogy Valderrama vagy Higuita közelébe kerülhessen, ma már ezek az agg futballsztárok keresik az Ő kegyeit.

Egy stilizált dobogó volna a legkifejezőbb, amelynek legfelső fokán ott állna Ő — labdával a talpa alatt, jobbján egy fokkal lejjebb a különc kapus, balján a subahajú szőke (ez persze nem jönne át bronzba öntve) középpályás. A Plaza del Libertador volna méltó rá hogy…. — de elég az álmodozásból! Felötlött benne egy pillanatra, hogy dr. Allesgutjah megint túlságosan leszedálta, ahogy a múltkor is, amikor a selejtező után még negyedórát ült katatón állapotban a lelátón, mire egyik testőre szólni mert neki, hogy már lefújták a meccset. Tiszta szerencse, hogy a svédek az elődje, Francisco Caguado nevét írták ki tévesen.

De a foci csak egy hobby — ezért is épített egy guapo kis stadiont az ablaka alá. Onnan nézi majd a meccseket. A játékosok gladiátor módjára tisztelegnek majd neki, mielőtt a küzdelembe vetik magukat, s meccs közben falatozik az elé tett finom lábasjószágból.

Három éve már annak, hogy pártja, a Moral Insanity megnyerte a választásokat. Elsöprő többséggel. Hosszú volt az út odáig. Egyszerű kis guerrilleróként kezdte, még Pinilla tábornok uralkodása idején, végül hatalomra jutva vaskézzel fogott neki az országrész átalakításának.

Rögtön az első hónapban megalakította a Legyél Te is Fogaskerék Rendszerét, és gőzerővel látott neki az országrész megref… átalak.. megújításának.

A mű mostanra készen állt. Jöhet a szabad választás.

Gabriel összelistázta neki a választókat, akik néha olyan feledékenyek, hogy elfelejtik, kire szavaznak, ezért nevük mellett a pártállásukat is rögzítették.

Referendumon voksolni állampolgári kötelesség. Ha valamelyik szavazó elfelejtené, vagy vonakodna elmenni a szavazóhelyiségbe, a Pablo Escobar Demokráciaközpont önkéntesei majd elkísérik az urnához. Ha nincs náluk toll, még azt is szívesen adnak az ixeléshez. A demokrácia gyakorlásának egyszerűen nem lehet technikai akadálya!

Átalakította a Televisora Nacionalt, minden tekintélyét latba vetve szigorúan megparancsolta kinevezettjeinek, hogy pártatlanok és függetlenek legyenek. Ebben is biztosra ment: Arra az esetre, ha mégis megpróbálnának valamelyik politikai oldalhoz húzni, előre — még kinevezésük előtt — elkérte bianco lemondásukat, amiket „El Gordo” — egykori guerrillero harcostársa — máig a páncéljában őriz.

Kiadta a jelszót: spórolni kell a közmédián, kerüljön amibe a kerül. Jah kérem, a demokrácia nem egy olcsó mulatság, de nem találtak ki még nála jobb rendszert.

A szólásszabadság mindig is szívügye volt. A folyamatos vádak össztüze alatt is sikerült elérnie a kiegyensúlyozottságot. Ellenzékből megtiltotta párttársainak, hogy bemenjenek az állami TV-be, most pedig megtiltotta ugyanezt az ellenzéknek. Ehhez kapcsolódó gesztus volt, amikor ingyenessé tette a kormány híreinek közlését.

Kolumbia-Alsó átka volt a politiquería. A parttalan politizálás, ahol a pártok hegemóniája ráült a hétköznapokra. Százmilliókat fordított a civil öntudat erősítésébe. Az Union Cívica por el Nuestro Señor Caudillo óriásplakátokon köszönte meg nagylelkű hozzájárulását.

Leváltotta a választási bizottság dekadens tagjait, és olyanokat nevezett ki a helyükre, akik a fejükkel felelnek a referendum átlátható és tisztességes lebonyolításáért. Hasonló körültekintéssel járt el a Számvevőszék és a bíróságok vezetőinek kinevezésénél.

A Corte Constitucional is új hatásköröket kapott, kizárólagos feladata a Caudillo szándékainak értelmezése a jogalkotásban.

Egyszerűsítette Kolumbia-Alsó működését. Az Acta contra el abuso de solicitud de datos óriási energiákat szabadított fel az állami szakapparátusban. A döntéseket titkosították, a kormányülésekről nem készülnek jegyzőkönyvek, don Pedro, a Legfőbb Ügyész munkája pedig már nem lassítható mindenféle csip-csup interpellációkkal. Mindez nem maradt visszhang nélkül: Ezekről az intézkedésekről még az Amnesty International irodavezetője is elragadtatva számolt be a cellájában készült, emlékezetes interjúban.

Megbízható és a demokrácia iránt elkötelezett nagybirtokosokra bízta a gazdaság fellendítését, gyakorlatilag teljesen felszámolta a munkanélküliséget azzal, hogy az utcára kerülő tömegeket ezek cukornádültetvényein dolgoztatta.

Ha ez sem volna elég, szavazati jogot adott az Amazonas erdeiben fészkelő tucánoknak. Ezek voksait bármikor behúzhatják, és a választások tisztasága érdekében személyesen gondoskodott róla, hogy — rajta kívül — senkinek ne legyen rálátása, az ne legyen ellenőrizhető, még a számukat is vonakodott kiadni.

Személyes sorsán túlmenően gondoskodott hazájáról. Ha mindezek ellenére mégsem demokratikus döntés születne a választáson, vagyis nem a Caudillót választanák, akkor a Consejo Presupuestarrio és a jó öreg Juan, a Presidente akár fél év alatt ellehetetleníti, megbuktathatja kénye-kedve szerint az új kabinetet, ha az letérne a helyes útról.

Az ellenzék persze ettől betojt, tehát mi sem volt kézenfekvőbb, mint koncesszióba adni a WC-papír árusítását.

A hatékonyabb irányítás érdekében centralizálta Kolumbia-Alsó működését. Hogy ehhez meglegyen a kellő egyensúly, cserébe követelte Kolumbia decentralizálását. Az ország egyik legnagyobb kokainbárójától pártfogolt Gerillák Kolumbia-Alsó Békéjéért szervezet méltósággal teli éleslövészeten biztosította csendes támogatásáról.

Lius Cajero majd intézi a pénzügyeket.

A bevándorlás mindig is nagy probléma volt egész Amerikában — ennek az indiánok a megmondhatói. Az őslakosság felzárkóztatására indított program élére egy neves publicistát, a Pizarro-díjas Hernan Cortést nevezte ki.

Ezek után egyszerűen nem tudta elképzelni, hogy azon a bizonyos választási éjszakán gratulálnia kelljen az ellenzéki jelölt Gansónak

El Caudillo gondolatai visszatértek a jelenbe. Belenézett a lexikonba, amely éppen ennél a szócikknél volt nyitva:

Idióta

Görög eredetű szó. Az ókori Athénban az eredeti jelentése az a szabad polgár, aki nem vesz részt a demokratikus városállam politikai életében.

süti beállítások módosítása