A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retro (115) retró (22) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Nyomjuk a biznyákot

2012.04.07. 07:19 | maroz | 96 komment

Címkék: bürokrácia századvég hülyeország

Egyre több boltban, szolgáltatónál, benzinkúton látom kirakva jól látható helyre a szokványos hazai igényességgel készített feliratot, mely szerint:

Az árak magyar forintban* értendőek és tartalmazzák az áfát!

*Helyenként „forintba”, de ki nem unja már halálosan a smittpalizást, ezt az aspektust most mellőzném.

Első tippem az volt, hogy ez egy valós tömegigény, a vásárlók tényleg elvárják a tájékoztatást… na jó, ez nem igaz, tudom, hogy ez egy bürokratikus ostobaság, és röpke, ámde egyáltalán nem reprezentatív kutatásom alapján azért írják ki, mert különben a fogyasztóvédelmi hatósági ember halálra cseszegeti őket. No, én ebben a dologban üzletet szimatolok!

A napokban olvastam azt a még hazai viszonylatban is csúcsközeli ökörséget, miszerint ha ezt Százalék zéerté nevű rezsimszolgát kistafírozzuk három milliárd közpénzzel, akkor ő ebből (vesd össze: Tud úszni? Nem! És ha megfizetem???) olyan iszonyatosan okos államszervezési és irányítási écákat fog kikutatni, hogy ez lesz a mi legfőbb exportcikkünk, a magyar olaj, gáz, ritkaföldfém, vagy valami hasonló. Tudásexport! Én ebbe a biznyákba beszállnék! Mi lenne, ha rögtön ezzel az értelem csúcsa intézkedéssel kezdenénk? Arra gondoltam, hogy átültethetnénk mi, a Vincent blog, szerzők és olvasók együtt a fenti hasznos és szükséges figyelmeztetést az összes uniós nyelvre, és felkínálnánk exportra a Százalék zéertének? Hogy ezt mennyire komolyan gondolom azt igazolja az is, hogy a számlát is mellékelem, kereken 25 millióra gondoltam, magyar forintban és tartalmazza az áfát is, hiszen ha a Összstratégiai Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság (Melinda út 13, félemelet, balra) arcpirulás nélkül pályázhatott ennyire, akkor mi is.

Nem véletlenül írtam átültetést és nem fordítást, én tényleg tartok attól, hogy a figyelmeztetés szó szerinti fordítását az elmaradott európai népek nem értenék. Ők többé-kevésbé másként gondolkoznak, például már rögtön azt sem értenék, hogy ha egy országban mondhatni 99,99%-os többségben vannak azok a boltok, ahol az árat a dolgok természetes menete szerint is forintban írják ki, akkor mi a répáért nem a fennmaradó, egész értékre kerekítve 0%-nyi olyan boltot köteleznek az ellenkező kiírására, akik teszem azt mongol tugrikban kérik a túrórudi ellenértékét. Vagy euróban. Egyedül a magyar polgárról tudom elképzelni (ez egy költői túlzás, vicc, ma már ezt is rá kell írni, de erről mindjárt), hogy csak otthon csap a fejére, basszameg, hát nem kifizettem a damilos szegélynyíróért a gazdabótba' a 9999 eurót! Valamint azt is gyanítom, hogy felnőttebbként kezelt polgárságú országban körülbelül az első vevőig tudná megcsinálni azt egy bolt, hogy a pénztárnál 27%-kal többet blokkol a lábujjközes szandálért, mint amennyi ki volt írva, mert a sorban mögötte álló másik négy vevővel cuzámenárbájtban egy ilyen hatására kábé a sárga földig amortizálná vissza az adott boltot a magát teljes joggal átvertnek érző vásárlóközönség.    

Tehát nem fordítás, hanem átültetés európai uniós nyelvekre. Mi elvégezzük a munkát, a szóban forgó intézet pedig ígéretéhez híven jó pénzért exportálja, majd a busás hasznon osztozunk. Szerény 25 milliót kérünk, amit viszont mi osztunk meg tisztességesen önökkel. Elkezdem, kommentekben kérem az önök hozzájárulását. Ország betűjele, plusz az adott nyelvre átültetett üzenet. Gugli fordító nem ér, azzal már bukott meg köztársasági elnök is, ja, nem smittpalizunk, pardon, akkor gugli is ér.


BG (български): Ние сме пълни идиоти!

CS (čeština):  Jsme úplný cvoci!!

DA (dansk):

DE (Deutsch): Wir sind Vollidioten! 

ET (eesti):

EL (ελληνικά):

EN (english): We are damned idiots!

ES (español): Somos imbeciles! 

FR (français): Nous sommes totalement idiots!

GA (Gaeilge):

IT (italiano): Siamo totalmente idioti!

LT (lietuvių):

LV (latviešu): Mēs esam idioti!

MT (Malti):

NL (Nederlands): We zijn totaal idioten!

PL (polski): Jestesmy idiotami!

PT (português): Somos parvos!

RO (română): Suntem complet idioţi!

SK (slovenčina):

SL (slovenščina):

FI (suomi): Me olemme idiootteja!

SV (svenska): Vi är inte riktigt kloka!

És akkor a számla, de maradjanak velünk, a reklám után még visszajövünk!

Tehát itt tartanánk. Sipítozhatnék egy sort, hogy ennél lejjebb, ésatöbbi, de minek. Nincs ebben semmi kirívó. Ugyanúgy hihető, hogy a vastagon kistafírozott rezsimszolga mindenféle társadalomtudományi kutatásokat fog exportálni (a quod erathoz lásd Mráz Ágoston Sámuelt, aki a legcsekélyebb arcpirulás nélkül képes volt azt nyilatkozni, hogy a köz véleményének a megkutatása teljesen szakmaiatlan mindaddig, ameddig azt a kellő intenzitással olyanra nem alakították, amilyen eredményt a kitartójuk elvár), valamint az is teljesen hihető, hogy majd most, majd miután két (nem írok csúnya szót, de ha írnék, akkor úgy kezdődne, hogy: elb...) év után végre a hárommilliárd (aprót nem számoljuk) forint közpénzből kibélelt kutatóintézet tudományosan megalapozott kutatásai segítségével eszméletlen módon fogják itten csökkenteni a bürokráciát. Ahogyan azt megígérték. Abban az országban, ahol a hivatalnak benyújtott másolatra rá kell írni, hogy: másolat. Az nem elég, hogy a hatóság másolatot kért, a hivatal egy átlagmagyarból nem nézi ki, hogy képes ezt a kérést bravúrral teljesíteni, nem, rá kell írni. Hogy a Hatósági Ember meg ne tévedődjön, gondolom hogy amennyiben nem lenne ráírva, hogy "ez egy másolat" még azt hinné, hogy tangóharmonika vagy újrafutózott traktorgumi. Neki rá kell írni, és ezt fogja tudományosan kutatni a Százalék zéerté. Már nem azt, hogy miért kell ilyesmikkel irritálni a polgárt, hanem azt, hogy hogyan lehet mindezt fideszkonform módon megideologizálni. Tudományosan, exportképesen. Mint ezt az "árak forintban értendők"-dolgot. Vagy mint amire már feljebb is utaltam, hogy lassan a viccre is rá kell írni, hogy vicc, az iróniára is, hogy irónia, és a teljesen evidens ugratásra is, hogy teljesen evidens átverés. Hozzáhülyülünk mi az államunkhoz, sebaj, de legalább tegyük exportképesen. Tudásexportképesen. 

Nixon ellen vetettek be egy nem kifejezetten guszta, de azért eléggé találó plakátot a választási kampányban. Venne-e ön ettől az embertől használtautót, volt a kérdés, és ezt mi is feltehetnénk. Venne-e ön, vagy bárki épeszű ember, széles e hazán bévűl avagy kívül ezektől tudást, vagy bármit. Használttudást. Ha önnek kedve támad megválaszolni, most nincs szavazó box, nem itt kell kipipálni, hanem majd 2014-ben, a megfelelő helyen.

Az utóbbi két gyönyörűséges év tapasztalata azt mondatja velem, hogy ez már megint nem egy pozitív valami lesz, nem a jó és a jobb közül kényszerülünk választani, hanem.

Hanem lesz két opció:

1. Amorális, tehetségtelen faszok, akik 100%-os megosztásban lopják ki a szemünket, nem hagynak élni és prédikálnak.

2. Amorális, tehetségtelen faszok, akik 70%-30% megosztásban lopják ki a szemünket, időnként hagynak élni és nem prédikálnak.

Sajnos a másolatra a továbbiakban is rá kell majd írni, hogy másolat, és jó eséllyel a kreatív energiáink zömét is a vég nélküli, teljesen értelmetlen bürokratikus idiotizmusok kijátszására fogjuk elpocsékolni, de ha legalább abba a ma már paradicsomi állapotba vissza bírnánk kecmeregni, amikor legalább a viccre nem kellett ráírni, hogy vicc... 

És ha ezt elérjük, sokan nyugodtan hátradőlnek, mondván, hogy: adtunk a progressziónak!

· 1 trackback

süti beállítások módosítása