A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Álmomban két kistulok voltam…

2011.10.12. 21:42 | maroz | 65 komment

Címkék: színház tarlós demokrácia levelező tagozat indulatposzt ascher café

Kedves díszmarháim!

Megfogalmazom én, pontosan és a nyilvánosság számára is érthetően, de meg ám, csak győzzétek az ablakotokba tenni!

Művészkéim, nyolc éve guggolunk a hatalomért, már azt hittük, hogy soha nem jön el ez a pillanat, de szerencsére tavaly meglett. Nem volt könnyű, benne van egy csomó munkánk és egy csomó ember csomó pénze, akik szeretnék azt visszakapni, és ez nem is olyan egyszerű. Túl is nyertük magunkat, rengeteg az eszkimó, és a balfasz Matolcsynak hála a fóka kevesebb, mint amire a legrosszabb rémálmainkban is gondolni mertünk. Van nektek fogalmatok arról, hogy mi itt a pálya, mit vár el a Gazda? Hogy olyan hatalompolitikát csináljunk, mint amilyent azok az úriemberek, akiknek az országa tökig áll az olajban, gázban, egyéb földi jóban. El tudjátok ti képzelni azt, hogy ez mennyire strapás?

És akkor jöttök ti a semmi kis vernyákolásotokkal. Kaptak a nácik egy színházat. Na és?

Nekünk most hatalompolitikailag ez pillanatnyilag jó ötletnek tűnt. Ennyi a magyarázat, osszátok be. Szétkúrtuk az országot, felforgattunk mindent, itt áll az egész miskulancia szétpakolva lavórokba és most vakarjuk a fejünket az olajos kezünkkel, össze kéne rakni, de fingunk sincs, hogy hogyan. Hogy legalább a működés látszatát produkálja, ha majd január elsején beröffentjük. 2012, felfogtátok ti ezt? Nyakunkon a 2014-es választás, és erősen ki kéne találni, hogy mi legyen, mert lassan már ott tartunk, mint Kadhafi: nem tehetjük meg, hogy elveszítsük a hatalmat, mert ha a régiújak csak feleannyira lesznek velünk gecik, mint mi velük, nekünk végünk. Ti mindezek ismeretében tényleg hóttkomolyan azt hiszitek, hogy érdekel minket, engem, személy szerint az, hogy a sok ostoba szerencsétlen kínjában náculni szeretne és ehhez igényelnek egy színházat is? Mert miért is érdekelne? Demokrácia? Ti teljesen hülyék vagytok. Nekünk szinte korlátlan hatalmunk van, gyerekek, ennél lazább uralomra is mondták már jobb helyen, hogy önkény, mi a lófaszt kezdjünk mi a demokráciával?

A demokráciáért az tegyen, akinek fontos. Nekünk nem fontos, nekünk a hatalom a fontos, tessék ezt végre megérteni. Nekünk a köztársaság az csak egy ruha, bármikor levetjük, mert mi jobban szeretünk kopasz seggel állni a keleti szélben. Mi, és itt ne csak a fideszre tessetek gondolni, hanem az egész politikai elitre, állam vagyunk az államban, nekünk egyetlen célunk és egyetlen érdekünk van: megszerezni és minél tovább megtartani a hatalmat. Ha ehhez demokratáknak kell hazudnunk magunkat, hát annak hazudjuk. Ha nyilasnak, akkor annak. Ha a kettőt egyszerre kell hazudnunk mi azt is megoldjuk, hiszen mindig akad elég hülye, aki arra figyel, amit mondunk és nem arra, amit teszünk.

Persze kérdezhetnék én is, megkérdezhetném, hogy ha nektek tényleg annyira fontos a demokrácia, akkor mi a répát tettetek érte? Mi, a politikai elit húsz éve vezetjük az orránál fogva ezt az országot, olyan seggarcok vannak közöttünk, akiket ti a ti kis birodalmatokban kifutófiúnak nem vennétek fel, és még így is mi vagyunk az élet császárai. És tudjátok, hogy miért? Mert a demokrácia hívei impotensek. Mezei balfaszok. El tudták értelmesen mondani a sok statisztikai adatnak, hogy miért lenne nekik az jó, ha itt demokrácia lenne? Nem tudták elmondani. Egészen egyszerűen az van, hogy ti, az úgymond értelmiség a rengeteg eszetekkel nem voltatok képesek megtalálni a módját annak, hogy elmondjátok érthetően a sok pórnak azt, hogy mire is neki az a demokrácia nevű izé. Arra se vagytok képesek, hogy ráébresszétek őket a mostani hatalomgyakorlási mód kockázataira. Levélírogatás, petíciózgatás helyett inkább ezen gondolkodnátok el, hogy tényleg, miért is nem?

Mit gondoltok, hogy majd a politikai elit meg fogja ezt csinálni helyettetek? Hogy majd nekilátunk magunk alatt vágni a fát, csak azért, mert nektek ez tetszene? Ti tényleg ennyire hülyének néztek minket? Rendben, ennyire, legyen. De miben reménykedtek? Hogy majd meghatódunk jól pár levéltől? Hát ki a faszom az a Jiří  Menzel? Hol van neki kétharmada, he? Írjátok, hogy ha nem vonjuk vissza, akkor Budapest elveszít valami izét, valami nemzetközi presztízst. Kis hülyéim, hát ki nem szarta ezt le közülünk eddig is? Tényleg nem értem, hogy miben reménykedtek. Évtizedes kemény munkával elértük, hogy ebben az országban lassan két emberből három halálosan utálja egymást. Úgy játszunk ki benneteket egymás ellen, ahogyan azt az úri gusztusunk diktálja. Ez ellen tudtok ti tenni valamit? Ugye, hogy nem? Elgondolkodtatok legalább azon, hogy miért is nem? Elgondolkodás, az maradt nektek, többre mostanság ne nagyon számítsatok, ezt eléggé elkúrtátok, és ha el van kúrva, akkor az egy jó ideig így is marad.

Ez van, marhácskáim, most bizony leszarás van, ti pedig ülhettek nyakig a tulokszarban, és foghatjátok befelé a pofátok. Van nektek fogalmatok arról, hogy mekkora az értelmiség-ellenesség ebben az országban? Egyet füttyentek és az embereink sokkal durvábban szétverik Budapestet, mint anno Bukarestet Miron Cosma bányászai. Ne kóstolgassatok hát engem mindenféle levelekkel, mert rosszul járhattok. Teljesen világos a pálya, adottak a lehetőségeitek. Vagy beálltok a mi rendszerünkbe és szoptok-nyaltok ahogyan illik, aminek majd meglesz a jutalma, ahogyan azt mi jónak látjuk, vagy ha nektek tényleg annyira fontos az a demokrácia nevű izé, akkor leültök, és végre elvégzitek azt a megspórolt házi feladatot. Aztán mikor már úgy érzitek, hogy tudjátok mit kéne csinálni, ha majd a követeléseiteket tudjátok is mivel nyomatékosítani, akkor átbeszélhetjük újból ezt az egészet. Mi csak a bunkósbotból értünk, minket csak fallal lehet megállítani, de azzal nagyon. Ha majd érezzük a kényszert felajánljuk mi a szolgálatainkat, ajjaj, de még mennyire, hiszen a hatalomért mi bármire képesek vagyunk.

Ha kikényszerítik, végszükség esetén még arra is, hogy a demokratikus játékszabályok szerint gyakoroljuk. De csak ha kikényszerítik!

Amihez jó egészséget kíván nektek:

Tulok István
lokális atyaúristen
 

· 3 trackback

süti beállítások módosítása