A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Áj hed ináf!

2010.12.04. 16:22 | maroz | 31 komment

Címkék: kommunikáció fidesz szijjártó matolcsy

A Fideszben (és Orbánban, már ha egyáltalán van értelme itt bármiféle distinkciónak) valamiféle vállalható alternatívát látó barátaimnak nem kevés disszonanciát okozott az elmúlt évek Szíjjártó-Nyakó kommunikációs csörtéinek befogadása. A választások előtt még tudták oldani azzal, hogy hátja, ökörség, de a választások megnyeréséhez most ez kell, szentesüljön aminek szentesülnie kell, legfeljebb pironkodunk picit.

A választás megnyerve, szocikat az új parlament csak nyomokban tartalmaz, viszont az a bizonyos kommunikáció... háááát, hogy is mondjam szépen? Fent említett barátaim még próbálkoznak, hogy újabb cél, újabb szentesülés, meg hogy idő kell és hasonlók, de a szemük, az már nem a régi.

Olyan szomorkás, és ami a legfurcsább, olyan ingerült.

Barátom, de hát miért nem arra haragszol, aki téged ebbe a szituációba belehajszolt???

Bemelegítés megvolt, jöhet a körök vég nélkül futása. (Komolyan, állítólag vannak, akik az ilyesmit élvezik. Ki érti ezt? ;))

Szóval kormány kommunikál. Úr ír. Most éppen a külföldieknek jelenti be a Ministry for National Economics, hogy a 21st Century Hungary as Regional Financial Centre, ebből idéznék egy gondolatot:
 

"The Hungarian Socialist Party (MSZP) openly continues to protect the interests of the billionaire businessmen. However, the government of national affairs stands on the side of the people: we are going to put an end to the coercion that the people have to pay in a significant share of their savings to the MSZP funds. The safety of the pension funds is bad news for the MSZP, because speculators in the circles of the party cannot continue to play with the money of the people on the 'nyugdíjtőzsde'*."

*The term 'nyugdíjtőzsde' is an untranslatable hungarian word, such as "cserszegi fűszeres".
The meaning of this expression 'nyugdíjtőzsde' in hungarian language is also uncertain, the special comitte of the MTA (Hungarian Academy of Sciences) is currently doing research on defining the word.

Most elegánsan tekintsünk el attól, hogy mekkora sansszal tűzünk mi ki magunk elé olyan merésznek tűnő célokat, mint a Kelet-Európa Luxemburgjává válás: nézzük csak a kommunikációt! Ez megy tehát exportra, de lássuk, mi marad hazai fogyasztásra?

Csak úgy, en passant...

Hír volt, hogy Orbán készül Putyinhoz. Ment az előjáték, hogy micsoda nagy megegyezések lesznek, adjuk a Malévet, vesszük a Molt, Paksot cseréljük négyes metróra, szerződünk olcsó gázra, majd jó hazai szokás szerint az esemény közeledtével egyre szaporodtak a bizonytalanságok, Fellegi Tamás előkészítő tárgyalásokat fog folytatni mittomén kivel, majd hogy mégsem fog folytatni, vagy inkább mégis, szóval francokat se lehetett itt tudni előre, de sebaj, majd megtudjuk utólag.

Megvolt az aktus, érdekődve vártam, hogy akkor a végén mi is volt a csúcson? Első körben ezt kaptuk: 

"A tárgyalásokról a magyar fél nem nyilatkozott. Szíjjártó Péter miniszterelnöki szóvivő lapunk megkeresésére azzal reagált, hogy az orosz fél adja majd ki a közleményt."

És ezt a teljes magyar média csont nélkül benyalta. Mi az, hogy az orosz fél adja majd ki a közleményt? Meg egyáltalán, ki a francot érdekli ebben az esetben az ITAR-TASSZ? Orbán Viktor pillanatnyilag Magyarország miniszterelnöke, ismétlem, a Magyar Köztársaságnak van egy darab miniszterelnöke, és nem Orbánnak van egy országa, még ha Lázár frakcióvezető ezt másként is gondolná. Teszek én arra, hogy az orosz fél kinek mit ad ki, én az ország miniszterelnökétől akarom hallani, hogy mi volt. Akár a szóvivőjén keresztül is, mit bánom én.

Mivel az orosz fél nem kapkodta el a nyilatkozást, a szííjártói think tank is érezte, hogy valamit mégiscsak vetni kell a bennszülöttek elé: 

"Orbán Viktor sikeres tárgyalást folytatott Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnökkel, tájékoztatott Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. A megbeszélés célja az volt, hogy megvessék az Oroszország és Magyarország közötti, a 21. századhoz méltó együttműködés alapjait, a tárgyalás a magyar-orosz gazdasági, tudományos és kulturális együttműködés legfontosabb területeit érintette. A tárgyalópartnerek egyetértettek abban, hogy az egyeztetéseket a mostani találkozó konstruktív szellemében folytatni fogják, írja közleményében."

Hogy mivan??? Brezsnyev elvtárs jól van??? Ilyen, három kacsaseggés megmondás már az átkosban is ciki volt, de ott elfogadtuk, mert legalább illett a rendszerhez, alattvalók vagytok, kiskorúak, nem kell benneteket mindenfélékkel összezavarni, majd mi elintézzük, nektek legyen elég annyi, hogy lefektettünk alapokat, megvetettünk és konstruktívak voltunk, az oroszoktól nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.

Nem csak Szíjjártó kommunikál itt, hanem Matolcsy is. Az Európai Bizottság is kiszámolta azt, amit Matolcsyék, és láss csodát, nekik nem pont ugyanaz jött ki. Lehet, hogy most hülyeséget írok, nem értek hozzá, de számomra úgy tűnt, hogy nem annyira lényegesek azok az eltérések. Vátesz legyen a talpán, aki ma tizedszázalék pontossággal meg tudja  tippelni a 2012-es növekedést, így számomra nehezen érthető a 3,2% és a 3,5%-os becslési különbség miatti hiszti:

 

"Matolcsy György szerint "hiteltelen és professzionálisan megalapozatlan" az Európai Bizottság (EB) Magyarországgal kapcsolatos gazdasági előrejelzése. A kormány tartja magát saját előrejelzéseihez. 

A nemzetgazdasági miniszter az MTI kérdésére, az EB által hétfőn kiadott Magyarországra vonatkozó fél éves gazdasági előrejelzéséről azt mondta: sem etikai, sem szakmai alapon nem tartják megalapozottnak a bizottság jelentését."

Lefordítanám ezt az általam jóindulatúan két kacsaseggesre taksált megmondást: kurva Európai Bizottság, micsoda dolog már az, hogy Gyurcsány átverhette őket, mi meg nem. Temporák és móresok, de haladjunk:

A héten az utolsó farktollat a kacsa seggére Szíjjártó tette fel az alábbi, rekordesélyes megmondásával:

 "Az MSZP továbbra is kendőzetlenül védi a milliárdos üzletemberek érdekeit. A nemzeti ügyek kormánya azonban az emberek oldalán áll: megszüntetjük azt a kényszert, hogy az embereknek MSZP-pénztárakba kell fizetniük nyugdíjcélú megtakarításaik egy jelentős részét. A nyugdíjak biztonsága rossz hír az MSZP-nek, mert az MSZP-holdudvar spekulánsai a továbbiakban nem játszhatnak az emberek pénzével a nyugdíjtőzsdén."

Vitának helye nincs, ez egy öt kacsasegges nyilatkozat. De vajon miért nem ezt küldték szét a külföldi tudósítóknak, ahogyan azt az írásom elején inszinuáltam? Nem mintha az a dokumentum tartalmilag annyira különb lenne, de mégis. Nekünk, hazai fogyasztásra jó ez a szíjjártói másodlagosan friss kommunikáció is?

Rohadtul elegem van. Nem érdekel, hogy a többség mit gondol, nem érdekel, ha a fél ország vidáman elvan azzal, hogy Orbánnak van országa, és nem az országnak miniszterei és miniszterelnöke, én biza ragaszkodnék ahhoz az elvhez, amit a "miniszter" kifejezés eredeti jelentése sugall: nem cár vagy cárevics, hanem szolga. Nem Orbán a szuverén, hanem a polgárok, és az adminisztráció tagjai nem Orbán kegyéből vannak ott, ahol, hanem a polgárok jóvoltából. Tessék ezt tudomásul venni, és így kommunikálni. Felnőttek vagyunk, tessék hozzánk értelmesen, őszintén beszélni. Orbán, Matolcsy, Illés, bármelyikőjük, akár személyesen, akár a szíjjártóján keresztül, de vegyük már végre magunkat komolyan.

Rohadtul elegem van, és nem fogom annyiban hagyni. Hogy mit csinálok? Valami ilyesmit: 

Kedves Szomszéd!
Ne tessék hozzánk hajigálni a levágott ágakat, mert vissza fogom baszni Önökhöz.
Szeretettel:Esthajnal Péter

Csak én előtte még ragasztok rá annyi kacsasegget, ahányat az adott nyilatkozat megérdemel.

süti beállítások módosítása