A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

EP kampányszemle V. rész: SZDSZ

2009.06.03. 11:24 | szempontpuska | 38 komment

Címkék: választás szdsz fodor cigány kormányváltás kétharmad holokauszt tagadás kampányszemle

A liberálisoknak sok farkuk van, és mind azokat üldözik. - Henry Louis Mencken

Európába készülő pártjaink kampányszemléjén már jócskán megkopott górcsőnket ezúttal az SZDSZ médiaüzeneteire irányítjuk.

A liberálisok (oppardon: ez már maguk között is mellőzött kifejezés) szabadságszerető emberek pártja - ki tudja hányadszor - úgy tűnik mindent egy lapra tett fel a hátralévő egy év (?) nemzeti vágtájában. A kérdés, meg tudja-e ugrani az előfutamban a szintet ?

Van ebben tapasztalatuk, hiszen nem egyszer rezgett már a léc az elmúlt tíz évben, valahányszor díjugratásra került sor az esedékes referendumon. 2002-ben a parlamenti mandátumok 4,92 %-át, négy éve 8 %-ot, 2006-ban 4,68 %-ot produkáltak, így a Gizella úton pontosan tudják, milyen érzés egy hatalmas huhhh-al távozni a székházból egy választási éjszaka végén, miután tövig rágták a körmüket a kivetítőket bámulva. Nem lesz ez másként most sem, bár a megkönnyebbült sóhaj a végén ezúttal már nem sanszos. Ha megint sikerül megugrani a szintet, Horn Gábor akkorát fog szusszanni, hogy Fodor Gábornak lobog tőle a haja, de ha nem, akkor egy ország (és a HÍRTV kamerái) olvasnak szájról, vajon Gábor szerint ezúttal kit küldtek a zemberek a picsába.... ?

A szadesz ugyanis ugyanolyan önérzetes és eltökélt vesztesnek, mint nyertesnek. Mindkettőre van példánk. A szociálisnak gúnyolt népszavazás egyértelmű vereség volt. Annak az egészségügyi reformnak, amelynek első számú kezdeményezője és hajthatatlan motorja volt az SZDSZ, és amelyhez a maga teszetosza módján a Nagy Testvér (MSZP) legfeljebb puhítással járult hozzá. Ha a szocik nem szólhattak volna bele (nem is tudom melyik lett volna jobb vagy rosszabb) akkor a népszavazás tárgya - öööö... akarom mondani célpontja - csak egy keményebb átalakítás lett volna. A népszavazást csúnyán elbukták - és ahogy az horngáborilag logikus, Gyurcsány lett a hibás. Nem ám az SZDSZ ! Nem ám az utóbb celebbé vált Horváth Ágnes ! Dehogy ! A liberálisok mosták kezeiket, mintha kényszerűségből kellett volna Gyurcsánnyal tartaniuk, ha már annyira akarta ezt a reformizét. Nyilván a Szíjjártó ajkain elhíresült reformterror hallgatag áldozatai ültek kékfehérben, akkoriban.

De van példánk az önérzetes győztesről is: Miután 2008-ban az SZDSZ kiugrott a koalícióból, a liberális párt - ígéretéhez híven - rendkívül kritikusan kezdett viszonyulni a kormánynál hagyott szocialistákhoz, árgus szemekkel figyelve minden lépésüket és szigorú feltételekhez kötve támogatásukat, minden lépésben. Ahogy azt Az ordító egér c. nagysikerű :-) posztomban már írtam, az elmúlt évben a liberális pártnak megannyiszor sikerült hegget csinálni a szájából komolytalan ultimátumokkal, melyek beváltása leginkább a saját fejükre hullott volna vissza. A költségvetés megszavazása, a kormányfőállítás határnapja, megannyi agresszív kismalac-viccbe illő ökölrázás, amelyről nagy lassan még a mulya szocik is megtanulták mennyire (nem) kell komolyan venni őket. Pető Iván például rendkívül öntudatosan képviselte választóinak az érdekeit, akár a szocialistákkal szemben is, legyen az a költségvetés, vagy az új médiatörvény tárgyalása. Azoknak a választóknak az érdekeit, amelyek több mint a felét éppen az MSZP passzolta le neki 2006-ban, hogy önerőből tudjon bejutni a parlamentbe. De ezek az idők elmúltak. Ezúttal Pető is és Horn is, csak a saját voksolókban bízhat immár. Nincs kitől szavazatot lízingelni.

Az SZDSZ tehát egyértelműen és karakterisztikusan ki-ki alapú meccsnek szánja az EP kampányt, amelyben igen sajátos választás elé állítja a két nagy pártból kiábrándult választópolgárokat.

Egy ki-ki meccshez azonban ellenfél kell. Vagy ő - vagy én alapon választani ellenfelet. A piros sarokban adta magát a Jobbik, a kék sarokban meg szinte mindenki akit a szadesz össze tudott gereblyézni.

Ha már elmész szavazni te szerencsétlen állampolgár és nem valamelyik nagynak adod azt a nyomorult ixet, akkor melyikkel tudnál azonosulni :

  • Ijedt szemű védősisakos munkafelügyelő vagy ordítástól pixeles arcú gárdista ?
  • Őszülő szociálpszichológus vagy Tito Ortiz a ketrecharcos ?
  • Világos öltönyös jófiú vagy csuklyás rapper ?

Az SZDSZ plakátkampánya mögül nem lehet nem észrevenni a kétségbeesett sikolyt: Az isten szerelmére csak akad annyi roma-kendermagos-meleg-kisebbségi-értelmiségi aki kihúz bennünket a sz...ból, ugye ???! Csak most még az egyszer ! Lécciléccilécci !

Ausztráliában több, mint hetvenezren vallották magukat Jedi vallásúnak már 2002-ben. talán fel kellett volna venni őket is a vagy-vagy plakátokra:

Ki döntsön Magyarország jövőjéről:

  • Yoda vagy Boba Fett ?
  • Windu mester vagy Palpatine ?

Hetvenezer fénykardossal már biztos megvolna a (harmadik) Erő. Na az legyen veletek ! A reklámfilmben, Horn Gábor csukott szemmel kiemeli az ország X szárnyúját Dagobah gazdasági mocsarából.

A kék sarok ezzel meg is volna. De kell hozzá egy ellenfél. Kapóra jön a Jobbik hozzá ! Ha már 20 év alatt a liberális értékrend nem volt elég ahhoz, hogy érdemben letegyenek az asztalra valami/bármi kézzelfoghatót a kisebbségvédelem, ügynöktörvény, tolerancia, vallásszabadság, roma integráció ügyében, gyűlöletbeszéd ellen. A magyar parlament pl. idén már kereken 20 éve, hogy nem képes a nemzetiségei országgyűlési képviseletét biztosítani a törvényhozásban, amit az EU már akkor szóvá tett... Ha 20 év liberalizmusa nem volt másra jó, mint képernyőt kapni, parttalan vitákat folytatni ezekről a célokról és nem ezekért a célokért, akkor itt bizony nagyon elkél egy ellenfél. Ha mindez nem más, mint egy apropó a másra mutogatáshoz, akkor a liberálisok pártja körbeszalad 200 ezer reménybeli választó előtt azzal az üzenettel: Mi szerettük volna, de tényleg ám! Csak éppen kevesek voltunk hozzá.

Na ilyenkor aztán tényleg kell egy ellenség. Erre van a Jobbik. Még azon az áron is, hogy felhozza, fókuszba állítja ellenségét a szadi. Mert ellenségre, ellenpontra szükség van. Saját vívmányok híján... ez az utolsó esély.

Az SZDSZ kampánya bemutatja, mi az amit a liberálisok a következő években megpróbálnának, ha.... Hogy milyen eséllyel, ahhoz tessék végignézni az elmúlt 20 évet.

Ami a plakátháborút illeti: próbáltunk szétnézni netszerte szellemes photoshop termés után, de "humoros" címszó alatt jobbára megszokott ordenáré klisék és sztereotípiák képi megjelenítését találtuk. Buzi, drogos, pedofil, szakállas tudjukkik. Ennyire telik a szadeszre előszeretettel ugró ún. nemzeti oldal gerilláitól, akik a zs betű nélkül félkarú trollok lennének. Sem  a melegek jogait védő Morvai dr., sem a katolikus egyház nem érezte érintve magát ahhoz, hogy megszólaljon a fenti ügyek bármelyikében. Így hát mi sem tesszük.

A kampányfilm már hatásosabbra sikeredett. Ha nem volna az előélet - megkockáztatom - még szavazatokat is hozna. Így azonban csak egy politikától magát igen távol tartó barátom reflexióját tudom idézni: ja tudom ! az a buzis reklámspot, ugye?

Szóval ennyi jött át... :-/

Hát mit mondjon minderre a górcső ?! Superman legyen a talpán, aki ezt a gebét behozza. Tétre, helyre vagy akár befutóra...

 

· 2 trackback

süti beállítások módosítása