A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

EP Kampányszemle III. rész: Jobbik

2009.05.29. 12:35 | szempontpuska | 15 komment

Címkék: választás program jobbik kampányszemle

 A Magyar Szájkarate Szövetség ajánlásával

Kampányszemlénk harmadik részében a Jobbikot vesszük kipróbált górcsőnk alá. Igazi wannabe magyarok. Ők szeretnék ha magyarok lennének, vagy azt szeretnék ha a magyarok ők lennének. Az előbbibe ők is beleférnek, az utóbbin meg kár izmozni.

Az első ami az embernek szemet szúr, mit akar ez az izé....  párt vagymi... az Európa Parlamentben. Tessék csak nézni:

 

 

Talán a Cavinton betiltását ?

Minden bizonnyal ez lenne az első logikus lépés attól a mozgalomtól, amely 6 éve még azért agitált, hogy ma ne is lehessen referendum, amin indulhatna.

Gondoljuk bele magunkat pl. Balczó Zoltán fejébe, aki a Gárda alapító Bencsik András, nagysikerű Hungária TV-jén az EU népszavazás idején még a csatlakozás ellen agitált, ma pedig Brüsszelbe menne a magyar választók szavazataival. Sikerült ? Nekem sem.

Akkor most térjünk rá a főalakra. Dr. Morvai Krisztinára. Az ELTE Büntetőjogi tanszékének adjunktusa mintegy tíz éve még az Alkotmánybíróságot bombázta három melegszervezet, a Lambda, a Homérosz és a Magyar Zsidó Leszbikus és Gay Csoport képviseletében, a hátrányos megkülönböztetés felszámolása érdekében. Többek között Morvai Krisztina beadványa nyomán döntött úgy az Alkotmánybíróság 2002-ben, hogy a szexualitás alsó korhatárát a hetero­szexuálisokéhoz hasonlóan 14 évre kell csökkenteni, mivel alkotmányellenes a hetero- és a homoszexualitás megkülönböztetése a megrontás törvényi tényállásában.

Dr. Movai a londoni Egyetem King’s College-ban szerzett Master of Law titulust, majd az USÁban tanított Fulbright vendégoktatóként. Ezt követően Strassbourgban az Európai Emberi Jogi Bizottság jogásza volt. Ez az ami szerepel az önéletrajzában. Ami nem szerepel, az a Soros féle CEU-n töltött időszak, majd Simek Kitty - ki ne emlékezne az ügyre - védőjeként jutott nagyobb nyilvánossághoz.

Dr. Morvai értékrendjében azóta más kidudorodások vették át a vezető szerepet. Ma már a női egyenjogúság, vagy a melegek jogai helyett, az istenhívőség és római katolikus vallás vette át a hangsúlyt, de ha a cikk- után újabb cakk jön, talán azt is megérjük majd, hogy ő lesz az első női vajda Magyarországon. Ki tudja ?!

Áthallás a Hetek címlapján 

Nem kevésbé cirkományos a Jobbik megítélése, amely erősödésével olyan lett, mint a forró krumpli. A pártok igyekeznek egymás kezébe dobni a kényelmetlenné vált útitársat. Korábbi posztokban ( Kövér vicc és Kövér vicc 2. ) már volt szerencsém ecsetelni a Fidesz eme kétarcúságát saját kreálmányával és helyi szövetségesével kapcsolatban. A központi iránymutatást követően a szófógadó média és udvari filozófusok visszhangozzák illedelmesen a sugalmazást, a Jobbik mögött valójában az ármánykodó szocik vannak. Kövér után már Orbán is azt fejtegeti, hogy az európai politikatörténetben van példa arra, hogy a baloldal az ellenfél gyengítése érdekében hozott létre szélsőjobboldali szervezeteket - ühüm. A szocikról sok minden hülyeséget el tudunk képzelni (tapasztalat), de hogy országszerte 70-80 helyen hatalomba segítse legfőbb riválisát, azt egyelőre még nehezen. Orbán: A Jobbik az ellenfelünk - áll netszerte a címlapokon, talán majd ha felmondják a helyi együttműködéseket kicsit életszerűbbnek hangzik. Esetleg ha ugyanolyan következetesen támadják, mint az MDF-et vagy az SZDSZ-t akkor hajlunk rá, hogy több hitelt adjunk ennek a lózungnak. És minden bizonnyal a KDNP is, amely hirtelen rájött a Jobbik neopogány mivoltára, most majd viharos sebességgel felmondja a 2006-os megállapodását velük, amelyet Debrecenben írtak alá.

 

Harrach Péter (FIDESZ) köszönti Novák Elődöt az OVB-ban.

Az unisonóhoz a közelmúltban csatlakozott Hankiss Ágnes: a Jobbik manipulációs termék c. sajtótájékoztatóján Szentesen, ahol kíméletlenül lerántotta leplet a Jókai u.-Moszkva tengelyről: Oroszországból pénzelik a Jobbikot, amelynek céljaival és eszközeivel egyáltalán nem tud azonosulni a Fidesz, és csupán baloldali manipuláció a két párt összemosása. A Gárdaalapító Bencsik András, Pörzse Sándor, Für Lajos, Wittner Mária, vagy Orbán Viktorral egy polgári körben ülő Vona nyilván éppen nem értek rá, hogy jelenlétükkel megerősítsék Hankiss kijelentését. Talán az ECHO Tv-ben a legközelebb majd jól kibeszélik Pörzse Sándorral, stílszerűen mondjuk a Képtelenségek című műsor kínálkozik a további tényfeltárásra.

Az Ubunga az ubungaiaké a Magyarország a magyaroké program alapján - némi marxista áthallások után, eljutunk a Jobbik Európai Parlamentbe címzett céljaihoz. Hogyaszondjahogy:

  1. Rendet, csendőrséget ! - tehát a töketlen rendőrségről csak egy kakastoll hiányzik és máris... Bár a komcsizástól túlterhelt servereken nem látok munkásőrséget követelő programpontot a baloldalon, de azért megkérdezném, ezt a Jobbik Brüsszelből akarja elérni ? Messziről jött ember sokára ér ide.
  2. Börtönbe Gyurcsányékkal ! - Nocsak ! Bíróság már nem is kell ? Ez közfelkiáltás alapon megy ? És mi köze ehhez Brüsszelnek ? (vö: plakát hátlapján: Egyetért-e Ön azzal, hogy a politikusok pártállásától függetlenül a korrupciót súlyos és letöltendő börtönbüntetéssel sújtsák?)
  3. Adózzanak a multik ! - vaze ők adóznak a legtöbbet. Ez már teljesült. És mi köze ennek az EU-hoz ?
  4. Nemzetek Európáját ! - jah. Inkább európai nemzetet !:-P

Már első megközelítésből kitűnik, hogy a Jobbik felvállalná a teendők oroszlánrészét - ő fog ordítani. Programpontjainak és szlogenjeinek legalább annyi köze van a realitásokhoz, mint az Európa Parlamenthez, amelybe (elvileg) ezek alapján kéne képviselőket válogatnunk. A közéleti panoptikum leghangosabb szereplőjéhez értünk, amelyben - mint azt fentebb láthattuk - sajátos hordaléka rakódott össze azoknak a frusztrált figuráknak, akik még nívótlan elitünkbe sem fértek bele.

Kis országnak kis csőcselék jut - a legfrissebb közvéleménykutatási adatok szerint - a megkérdezettek 47%-a tartja neonácinak a Jobbikot, de mint mindig ha felbolygatják a pocsolyát, felszínre jön az alja. Nincs ez másként Európa egyéb országaiban sem. Nekik is megvan a maguk Tudora, Slotája, Le Penje, még a sógoroknak is jutott egy Haider, aki nem beadványokat írt a melegek jogaiért, mint dr. Morvai, hanem járt közéjük. Mivel jelentőségük úgysincsen, dőljünk hátra és nézzük végig, ahogyan a Magyar Gárda prominensei egy padsorba ülnek a Szlovák Gárdáéval, melléjük meg a román, szerb nacionalisták és jól megbeszélik, milyen Európát is szeretnének úgy együtt. (Érdekes lenne összezárni őket és lelátóról végignézni, mire jutnának európa szájkarate bajnokságában egymással, a különböző nemzetek jobbikjai)

Árpád megadóztatná a multikat

Wittner egykori hasznos hülyéi tehát kinőtték magukat. Kapóra jöttek. Mikor kinek. Először a Fidesznek, mert elvégezte a piszkos munkát helyettük. Most pedig úgy tűnik az SZDSZ-nek, amely nem is tudná meghatározni magát, ha nem lenne porondon a Jobbik. A végére kampányfilmeikben láthatóan a szocik is ráfanyalodtak.

Aztán majd kormányváltás után visszateszik rájuk a szájkosarat, ahogyan az lenni szokott. Elvégezték a munkájukat és ha - adja isten - konszolidálódik a gazdaság, nem lesz rájuk se igénye, se gusztusa senkinek. A médiahack véget ér.

Mert a magukfajtának csak akkor jut szerep, ha a politikai elit tehetetlen. A Jobbik puszta léte ilyenformán nem egyéb, mint a nagypártok kritikája.

· 1 trackback

süti beállítások módosítása